Sadelmakeri

(Diplom) Sadelmakeriutbildning vid sadelmakeriskolan i Tärnsjö, certifikat på sadeltillverkning och design av sadlar vid Cambridge Saddlery Courses Ltd, certifikat från City & Guilds, 2 och 3 på sadel, The Worshipful Company of Saddlers of the City of London.

Reparerar allt på sadlarna oberoende märken.

Tar alltid bort sadelns bossa från sadelns stomme vid omstoppning och toppfyllning av sadelns bossa. Vid omstoppning så tas gammal stoppning ur sadelns bossa och ersätts med ny stoppning. Då den gamla stoppningen är jämn och fin så kan sadelns bossa behövas fyllas på för att på så sätt  återigen komma att ligga i balans på hästens rygg. Detta kallas då för toppfyllning av sadelns bossa. För att jag ska kunna göra ett fullgott arbete vid omstoppning och toppfyllning av sadeln, så stoppar jag aldrig om sadeln på plats. Stoppar med tre olika typer av ren ull. Vanligen idag så stoppar jag med grå lockad ull.  Ullen kommer från England och den syntetiska stoppningen som jag stoppar med kommer från Italien.

Av säkerhetsskäl så ingår det alltid, vid omstoppning och toppfyllning av sadelns bossa, en granskning av sadelns stomme.

Prisexempel:  Omstoppning av sadel kostar 2500 kronor. Toppfyllning av sadelns bossa kostar 1500 kronor.

Byte av sitsskinn kostar mellan 5000 -5500 kr. Nya sadelgjordsstroppar som kan sys på utan borttagande av sadelns bossa kostar 250 kronor styck. Mycket långa sadelgjordsstroppar för dressyrsadlar som går upp mot sadelns stomme kostar 300 kr styck. Borttagande av bossa för möjliggörande av stopparnas montering 300-500Kr.

Tillverkar och lagar MC- och mopedsadlar.

Ingen leverans av reparationer till Ringarevägen utan hämtar alltid upp  arbetena hos kund.

Betalning sker endast mot faktura till firmans företagsswish eller till firmans bankgiro.

E-Mail   peter.winslowssadelmakeri@gmail.com

PS, intresse att köpa ett kompendium om sadelinpassning  och sadel på cirka 150 sidor

kan skicka in intresse via hemsidan eller på gmail.   Kostnad 850 Kr inklusive frakt.