Sadelmakeri

(Diplom) Sadelmakeriutbildning vid sadelmakeriskolan i Tärnsjö, certifikat på sadeltillverkning och design av sadlar vid Cambridge Saddlery Courses Ltd, certifikat från City & Guilds, 2 och 3 på sadel, The Worshipful Company of Saddlers of the City of London

         

Prisexempel:  Omstoppning av sadel kostar 2500 kronor. Toppfyllning av sadelns bossa kostar 1500 kronor.

Av säkerhetsskäl så ingår det alltid, vid omstoppning och toppfyllning av sadelns bossa, en granskning av sadelns stomme.

Tar alltid bort sadelns bossa från sadelns stomme vid omstoppning och toppfyllning av sadelns bossa. Vid omstoppning så tas gammal stoppning ur sadelns bossa och ersätts med ny stoppning. Då den gamla stoppningen är jämn och fin så kan sadelns bossa behövas fyllas på för att på så sätt  återigen komma att ligga i balans på hästens rygg. Detta kallas då för toppfyllning av sadelns bossa. För att jag ska kunna göra ett fullgott arbete vid omstoppning och toppfyllning av sadeln, så stoppar jag aldrig om sadeln på plats. Stoppar med tre olika typer av ren ull. Vanligen idag så stoppar jag med vit långfibrig ull.  Ullen kommer från England och den syntetiska stoppningen som jag stoppar med kommer från Italien.

Byte av sitsskinn kostar mellan 5000 -5500 kr. Korta sadelgjordsstroppar till kåpornas slut kostar 250 kronor styck. Långa sadelgjordsstroppar 300 kr. Mycket långa sadelgjordsstroppar för dressyrsadlar som går upp ända mot sadelns stomme kostar 350 kr styck. På vissa sadlar så krävs det ett borttagande av sadelns bossa för montering av sadelgjordsstropparna – kostnad 300-500Kr.

Alla priser är inklusive 25 procent moms.

Lagar MC- och mopedsadlar.

Ingen leverans av reparationer till Ringarevägen utan hämtar alltid upp  arbetena hos kund.

Betalning sker endast mot faktura till firmans företagsswish eller till firmans bankgiro.

E-Mail   peter.winslowssadelmakeri@gmail.com

Vid problem med mail ring! 0708696663

SADELINPASSNING

Är Din sadel rätt för hästen?

Med god kunskap om ämnet sadelinpssning så kan Du utföra en  granskning av sadeln.

Finns intresse att köpa ett kompendium om sadelinpassning  och sadel om cirka 150 sidor så kan en intresseanmälan skickas till min hemsidan eller på gmail.  Skriv ner Ert telefonnummer så att jag kan ringa Er. Kostnad för kompendium.  750kr  plus frakt om 100kr. 

Sadelinpassning

                                Detta verk skyddas av upphovsrätten.